Vem är jag?

Mitt namn är Medya Hajo och jag är licensierad personlig tränare, kostrådgivare och andningscoach. Kost och träning har alltid varit ett stort intresse hos mig. Jag har tränat alltifrån basket, aerobics, spinning, cross fit och styrketräning. Trots en hektisk vardag med jobb och småbarn så ser jag alltid till att få in regelbunden träning, tack vare min starka vilja och tron på mig själv. Mina små vanor har blivit till bestående vanor. Jag har därmed en hållbar träningsdisciplin men också träningsglädje som är en stor motivationsfaktor till att jag tränar. 

Efter andra graviditeten kom smygande rygg-och nackbesvär som resulterade i en tillbakagång i träningen vilket inte alls var roligt men nödvändigt. Jag valde att vända den negativa situationen och utbildade mig till personlig tränare och kostrådgivare. Jag är själv en karriärsdriven mamma med heltidsarbete och andra projekt vid sidan av och ändå lyckas jag få in träning och breathwork. Det är viktigt för mig att ta hand om min hälsa så att jag kan vara en bättre mamma och partner. Jag vill hjälpa och inspirera andra mammor i liknande situationer att ta hand om sin hälsa utan att prioritera bort jobb och familj. Jag arbetar utifrån ledorden disciplin, kontinuitet och glädje. Mina största styrkor som coach är att jag är lyhörd, tydlig och engagerad.

De fysiska besvären i kombination med ångest, oro och stress förorsakade en längre sjukskrivning. Under två års tid träffade jag sju olika fysioterapeuter, behandlades med massage och akupunktur men inget av det hjälpte. Jag kom i kontakt med litteratur som beskrev kopplingen mellan bra andning och välmående och försämrad andning och sämre hälsa. Studier visar att bra andningsvanor kan förebygga ångest, stress, smärta och bidra till bättre sömn, blodcirkulation, idrottsprestation osv. Det här var fascinerande och nyfikenheten för andning ledde till att jag utbildade mig till andningscoach i Medveten andning. Med hjälp av medveten andning har min hälsa förbättrats. Smärtan är inte lika påtaglig, jag har minskad ångest och stress och jag presterar bättre i träningen. Medveten andning har till och med hjälpt mig i situationer där jag varit arg eller nervös. Tänk om jag haft den här kunskapen tidigare! Många människor känner inte till att något så enkelt som andningen kan ha så många positiva hälsoeffekter.

Varför du ska välja Mig som din coach

Jag skiljer mig från andra coacher i tre avseenden. Det ena är min bakgrund som andningscoach där jag ger tips på hur du ska andas under träningen. Idag finns det få tränare/coacher som har kunskap om att effektivt andningsarbete utgör grunden för en effektiv syresättning av muskler och hjärna. Korrekt andning under träning har en positiv effekt på uthållighet och koncentration som bidrar till mer kroppskännedom och bättre kontakt med arbetande muskel och därmed bättre träningsprestation. I min coaching lägger jag ändå störst vikt vid att vägleder i bättre andningsvanor utanför träningsarenan som är ännu viktigare då det lägger grunden för hur vi andas när vi tränar.

Det andra är att jag har skapat andningsövningar som kan göras tillsammans med familjen, så att du får tid både för din hälsa och kvalitetstid med familjen. På köpet får du även partnern och barnen att ta hand om sin hälsa. 

Det tredje är att jag kommer hjälpa dig att strukturera och planera så att du får tid till träning och breathwork. Och givetvis kommer jag att motivera dig till att få in varaktiga vanor genom 1 % metoden som går ut på små vanor som växer till bestående vana. I grunden är det de små vanorna som kommer fungera i längden. Jag hämtar inspiration och kunskap från succéboken Atomic Habits av författaren James Clear.

 

Instagram

#fitnessandbreath​

Log In

Don’t have an account?